Sopu Campus

Architectural analysis, space planning program and work function pre build


Konceptudviklingen for Sopu blev lavet i et tæt samarbejde med Danielsen Architecture og SOSU-ledelsen, hvor vi i fællesskab identificerede deres behov i indretningen af den nye campus. Gennem analyser og workshops blev der kortlagt en forståelse af, hvordan uddannelsesinstitutionen kan fungere optimalt, og dette resulterede i en rapport, der inviterer til ny rumlighed. Rummene skal først og fremmest optimere den praktiske undervisning på stedet. Ideen om det fikserede rum er afvist til fordel for udviklingen af fleksible rum, der kan indrettes efter didaktiske eller sociale behov.

Skolen fungerer derudover som et kulturhus, hvor det store atrium i midten åbner op og skaber et levende rum i stueetagen. Denne markedsplads inviterer til uformelle møder, men rummer også bibliotek, informationsspot, cafe og lounge. Stueetagen bliver brugt ekstrovert, og med de store glaspartier og mange bevægelseslag sikres der et levende og dynamisk hus. Gangzonerne på de øvre etager bliver brugt til arbejdsmiljø og skaber små baser for de studerende.

Der er arbejdet med semitransparente virkemidler i forhold til lameller ud mod atriet. Disse skærmer af for arbejdsmiljøerne, men lader samtidig lyset falde smukt ned ovenfra. De store vinduer trækker Kødbyens liv og atmosfære ind i bygningen, og grænserne mellem markedspladsen i atriet og livet i Kødbyen smelter sammen. Således skabes der rum, som integrerer SOPUs brugere med livet omkring samt inviterer og inspirerer til brug af det unikke uderum.

Funktion
Uddannelsesinstitution

Beliggenhed
Skelbækgade
København V

Bygherre
Sopu

År
2012-2016

Areal
9.700 m²

Situationsplan