Danielsen indstiller to projekter til Årets Arne 2022

SIVHOLM

Vi er meget stolte af denne lille ø Sivholm som er del af Engholmene – Københavns nye kanalby i Sydhavnen. Sivholm består af 43 byhuse som ligger omkring en grøn fælles gårdhave. Alle stueboligerne har adgang til en privat terrasse som ligger ud mod vandet ved kanalerne. Projektets stræber efter at bringe varieret liv til kvarteret og kanalerne. Hvert rækkehus bidrager med en åben og hjemlig atmosfære til kanalerne imens det rytmiske formsprog og materialevalget i arkitekturen skaber helhed og skalamæssig balance iblandt sine naboer og omgivelser, og indbyder til liv på mange niveauer – fra tagterrasse og altaner, til stueplan-terrasserne med deres direkte adgang til kanalerne.

Læs mere HER

 

E. C. HANSENS HUS

E. C. Hansens hus står som et velkomstparti til Carlsbergbyen på hjørnet af Ny Carlsbergvej og Vesterfælledvej. Facadearkitekturen på E.C. Hansens Hus er drevet af inspiration fra de bevarede, smukke facader på Carlsberg. Danielsen har arbejdet med et arkitektonisk udtryk, der viser en muret facade med tyngde, komplimenteret af facadepartier med messingudtryk, inspireret af de gamle lagerbygninger og de anvendte materialer.

Husets indre er opdelt på langs af to frodige gårdrum og et centralt atrium, der giver lysindfald og stor synlighed mellem alle etager. Gårdrummets hovedfokus har været på æstetik, ro og bæredygtighed. Belægningen i gårdrummene er udformet med genanvendte kantsten fra Københavns gamle gader. Ved at gentænke stenens funktion, bidrager den nu med et æstetisk samt historisk lag til de frodige gårdrum. Mellem de små stier vokser frodige bakker op som sikrer optimale vækstforhold til hav af planter som sikrer frodighed året rundt.

Læs mere HER