Køge Kyst

Det nye boligprojekt i Køge er en del af en omfattende masterplan for det nye område, Søndre Havn, der er beliggende med nærhed til hav og grøn natur. De ca. 80 lejligheder er fordelt over ca. 6.600 m2 i en åben karrébebyggelse, der spænder fra ca. 3 til 5 etager. Bygningen, der er trykket ned i det sydlige hjørne, tillader at dagslyset kommer ned i det hævede gårdrum. På toppen af bygningens sydvendte hjørne er der anlagt en stor fælles tagterrasse til ophold og fællesskab, og mod både øst og vest ligger almindinger, der forbindes af et grønt strøg gennem gården.

Boligerne i Køge Kyst finder sine store kvaliteter i en række funktionelle kompositioner. Vinduerne er fx placeret således, at de gør mest gavn for boligerne bag facaden, og trods lejlighedernes varierende størrelse, er alle boliger lyse og funktionelle. Alle altanerne er orienterede mod syd, mens de nordvendte facader er udført med karnapmotiv, hvor man i udvalgte lejligheder kan træde ud og kigge ned ad gaden.

I stueetagen, hvor man kommer i nærkontakt med huset, er der brugt en mørk profileret stålplade, som accentuerer indgangspartier og porte og bryder husets hvidpudsede facade. Det samme mørke plademateriale går igen ved altanernes forkanter og på taghusenes beklædning. Der opstår en spændende kontrast mellem den hvidpudsede facades enkle og stringente linjer og de mørke æstetiske stålelementer, og legen med mørke og lys, skygge og sol, sort og hvid bruges i projektet som et funktionalistisk og æstetisk greb.

Funktion
Boliger

Beliggenhed
Strandpromenaden 3-5
Køge

Bygherre
Bonava Danmark A/S

År
2017-

Areal
6.600 m²